post

Geld verdienen met SEO-teksten

Geld verdienen met SEO-teksten

Een goede tekst kost geen geld, maar levert geld op. Dat zeggen wij al jaren tegen mensen. De laatste tijd niet meer vaak. Het lijkt erop dat veel mensen wel door hebben dat een website zonder goede SEO-websiteteksten minder oplevert dan een website mét goede SEO-teksten. Een goed teken, vinden wij.

Goede SEO-teksten trekken potentiële klanten naar je website

Met SEO-teksten trek je meer bezoekers dan met gewone websiteteksten. Het idee achter SEO-teksten is dat je de zoekwoorden waarmee mensen in Google naar jouw dienst of product zoeken, op een strategische manier in je websiteteksten verwerkt. Hierdoor help je Google om jouw website te indexeren. Het gevolg: je website verschijnt hoger in de zoekresultaten. Hierdoor zien meer mensen je website als ze die zoekwoorden gebruiken. En krijg je meer bezoekers. Maar het belangrijkste: doordat je je richt op bepaalde zoekwoorden, is de kans groot dat tussen al die bezoekers ook veel potentiële klanten zitten.

Goede SEO-teksten overtuigen

SEO-websiteteksten overtuigen de lezer. Google hecht steeds meer waarde aan inhoud. De lezer deed dat al. Goede SEO-websiteteksten trekken meer bezoekers. Maar ze overtuigen de bezoekers ook. Met een goede opbouw, een vlotte schrijfstijl en een goede call to action. Goede websiteteksten nodigen de lezer altijd uit om verder te klikken of contact met je op te nemen.

Meer klanten = meer omzet

Met SEO-websiteteksten trek je meer bezoekers, die ook nog eens vaker een potentiële klant zijn. Goede websiteteksten informeren én overtuigen. Dat is belangrijk voorwerk: als een bezoeker contact met je opneemt, is hij al enthousiast over jouw dienst of product. Het is dan makkelijker om de deal te sluiten. Kortom, met SEO-teksten maak je meer omzet. Verdien je meer geld.

Hulp nodig bij het geld verdienen?

Meer geld verdienen met je website of webshop? Begin met goede SEO-websiteteksten. Of een blog! Heb je hulp nodig? Wil je meer weten over SEO en websiteteksten? Onze SEO-tekstschrijvers staan voor je klaar. Bel of mail!

post

Vier tips voor goede websiteteksten

Vier tips voor goede websiteteksten

Websiteteksten zien er anders uit dan teksten voor papier. De bezoeker van een website is op zoek naar informatie, scant de tekst en wil zo snel mogelijk doorklikken. Hieronder vijf tips voor het schrijven van een goede websitetekst.

1. Wind er geen doekjes om

De belangrijkste informatie staat aan het begin van je tekst. En elke alinea begin je met de belangrijkste informatie van dat tekststukje. Dus als je over wijnen schrijft, begin je niet met de geschiedenis van het wijnhuis. Maar bijvoorbeeld met de smaak van de wijn, de belangrijkste reden om de wijn te kopen. Door snel de belangrijkste informatie te geven, krijgt de bezoeker een goed beeld van wat hij op de pagina kan verwachten.

2. Bedenk wat de bezoeker van je website wil weten

De meeste websitebezoekers zijn op zoek naar bepaalde informatie. Ze komen met vragen waarop ze een antwoord willen. Die vragen bepalen wat jij aan informatie geeft, want je wilt de vragen van je websitebezoekers beantwoorden. Voordat je je websitetekst gaat schrijven, vraag je jezelf af wat jij zou willen weten als je in de schoenen van de websitebezoeker zou staan. Je stapt in de belevingswereld van de websitebezoeker, de lezer van je webteksten. Op die vragen geef je antwoord. En tada: daar is de basis van je websitetekst.

3. Maak scanbare websiteteksten

Websitebezoekers willen makkelijk leesbare teksten, die ze snel kunnen scannen. Je moet dus leren om ‘scanbaar’ te schrijven. Dat betekent dat je woorden gebruikt die aansluiten bij de zoekvraag van de lezer. Let op: scanbare websiteteksten zijn enorm belangrijk. Als websitebezoekers niet snel kunnen vinden wat ze zoeken, zijn we weg. Op naar de concurrent! Maak je websiteteksten scanbaar door tussenkopjes en alinea’s te gebruiken. Je kunt belangrijke zinnen dikgedrukt weergeven. En gebruik zoveel mogelijk opsommingen. (Ja, dat had ik op deze plaats moeten doen! Snel geleerd, hoor.)

4. Schrijf vlotte webteksten

Een vlotte schrijfstijl is aantrekkelijk. Wees duidelijk. Gebruik korte zinnen. En leg verbanden duidelijk uit met woorden als ‘omdat’, ‘want’ en ‘daarom’. Ook belangrijk: spreek de lezer zo direct mogelijk aan. En vermijd passieve werkwoordsvormen. Gebruik ook veel voorbeelden. Die helpen de lezer om de tekst te begrijpen. En ze werken heel overtuigend als je een product of dienst wilt verkopen. Met voorbeelden kan de lezer van je websitetekst zich identificeren.

Hulp bij het schrijven van websiteteksten

Goede websiteteksten nodig? Maar je kunt wel wat hulp gebruiken. Vraag een van onze tekstschrijvers om je te helpen bij het schrijven van overtuigende websiteteksten.

post

Verbeter je websitetekst

Vier tips voor een betere websitetekst

Je hebt een tekst geschreven. Maar voor je ‘m op je website plaatst, lees je onderstaande tips nog even. Pas ze toe. Controleer je tekst op de aangegeven punten. Nog geen tekst geschreven? Lees ook dan onderstaande tips. En gebruik ze tijdens het schrijven. Alle tips voor een goede websitetekst naar eer en geweten toegepast? Dan kan je webtekst online!

Tip 1: Plaats in je websitetekst informatie bij elkaar die bij elkaar hoort

Maak alinea’s en zet in elke alinea informatie die bij elkaar hoort. Wijd niet uit. Wijk niet van het onderwerp van de alinea af. En zet boven elke alinea een tussenkopje waarin je kort weergeeft waar die alinea over gaat.

Ook op zinsniveau mag je niet uitweiden. Een zin gaat over één ding. Ander ding? Nieuwe zin! Veel mensen hebben de neiging om alles aan elkaar te rijgen. Dat ga jij niet doen, want dat leest niet lekker. Zeker niet vanaf een beeldscherm.

Tip 2: Maak zoveel mogelijke passieve zinnen in je websitetekst actief

U wordt dit. Jij wordt dat. Men kan zus. Maar wij doen het zo: actief! Weg met ‘worden’. Weg met de passieve zinnen. Je maakt van elke websitetekst een vlotte tekst door actieve zinsconstructies te gebruiken. Die verhogen het begrip én de motivatie van de lezer om door te lezen. Want actieve zinnen lezen nu eenmaal lekker weg.

Tip 3: Maak je websitetekst consistent

Als je de ene keer dit woord gebruikt en de andere keer dat woord. De ene keer ‘je’ en de andere keer ‘u’. De ene keer lange zinnen en de andere keer korte. Als je kiest voor opsommingen waarbinnen je verschillende soorten zinnen gebruikt. En als je dat allemaal binnen één tekst doet. Dan, dan… Gruwel! Zorg ervoor dat je webtekst consistent is. Qua opbouw. Maar ook qua toepassing van woordkeuzen, zinsbouw et cetera. Durf te kiezen! En blijf bij je keuze.

Tip 4: Controleer je websitetekst nog eens goed

Het best is om de tekst na het schrijven even met rust te laten. Neem er afstand van. Na een poosje (een dag(deel)) kun je de tekst het best op papier bekijken. (Maar dat is niet zo goed voor het milieu, dus je zult hier niet lezen dat je je tekst moet printen.) Lees de tekst na een tijdje dus nog eens. Je kijkt er dan met andere ogen naar.

Een goede test: lees hardop. Als je op bepaalde punten hakkelt, over zinnen struikelt of anderszins niet lekker doorleest, weet je dat je daar nog iets moet veranderen. Meestal helpt het om de zin dan op te splitsen in twee zinnen. Of om een ander woord te gebruiken.

Meer tips ontvangen voor het schrijven van een goede websitetekst?

Je mag onze tekstschrijvers altijd bellen of mailen. Vragen staat vrij, toch?

P.S. Iedereen maakt fouten. Fouten maken mag.

post

Juridische websiteteksten schrijven?

Juridische websiteteksten schrijven?

Elke organisatie heeft te maken met juridische websiteteksten. Denk aan disclaimers en algemene voorwaarden. Daarnaast is er een groot aantal bedrijven dat er goed aan doet om wet- en regelgeving duidelijk te maken (op de website of in een blog) of om actuele ontwikkelingen of rechterlijke uitspraken uit te leggen. Als het niet moet, is het wel handig. Met goede juridische SEO-websiteteksten kun je veel bezoekers naar je website trekken.

Wat is het allerbelangrijkst bij juridische websiteksten?

Het belangrijkste van een juridische websitetekst is het gegeven dat ie duidelijk is. Maar juridisch jargon goed uitleggen, hoe doe je dat? Als je je de stof eigen hebt gemaakt, ben je er nog niet. Niet iedereen kan een juridisch verhaal goed overbrengen. Een tekstschrijver-jurist kan dat wel! Ingewikkeld jargon is geen probleem voor iemand die zich de wet eigen heeft gemaakt en die geoefend is in het uitleggen van wet- en regelgeving. Een SEO-tekstschrijver met een juridische achtergrond maakt graag gebruik van concrete voorbeelden. Dat is een goede tip voor wie toch zelf gaat schrijven: spreek je lezer aan met heldere voorbeelden. Die trekken de aandacht en verduidelijken je verhaal.

Waar moet je op letten bij algemene voorwaarden en disclaimers?

Zorg ervoor dat al je teksten ondubbelzinnig zijn. Er is geen ruimte voor interpretatie. En al helemaal niet voor tegenstrijdigheden. Een jurist kan dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden als nel uit een tekst pikken. Komen er toch tegenstrijdigheden voor in je algemene voorwaarden of disclaimers, dan kunnen deze op een later moment voor problemen zorgen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Zelf schrijven of een juridisch tekstschrijver inhuren?

Via websitetekst.eu kun je een tekstschrijver inhuren die gespecialiseerd is in het schrijven van SEO-websiteteksten met een juridische lading. Onze specialist is een juriste die zich heeft ontwikkeld op het gebied van SEO, online media en websiteteksten. Meer weten? Bel ons even. Mailen mag natuurlijk ook.

post

Landingspagina’s: het hoe, wat en waarom.

Landingspagina’s: het hoe, wat en waarom.

Landingspagina’s. Je hebt er vast van gehoord. Maar wat zijn het nu precies? En wat kun je ermee? Landingspagina’s en SEO zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onze SEO-tekstschrijver vertelt waarom.

Waarom maak je een landingspagina?

Met een landingspagina haal je bezoekers naar je website die via Google op zoek zijn naar specifieke informatie, producten of diensten. Een tekst voor een landingspagina is makkelijker te optimaliseren voor de zoekmachine dan de andere teksten op je website (zoals ‘over ons’ en ‘home’). Een tekst voor een landingspagina schrijf je namelijk op basis van zoekwoorden en zoekwoordcombinaties. Die bepalen het onderwerp van de tekst. Het doel van een landingspagina is het trekken van bezoekers die via Google (of een andere zoekmachine) op zoek zijn naar informatie die te maken heeft met het product of de dienst die jij op je website aanbiedt. Met een landingspagina geef je ze die informatie. En daarna probeer je ze over te halen om in contact met je te komen.

Wat zijn de kenmerken van een landingspagina?

Een SEO-landingspagina functioneert als een achterdeur. Er staat een informatieve SEO-tekst op waarmee je bezoekers naar je website trekt. Maar andersom is vaak niet het geval: via je website gaan er geen bezoekers naar de landingspagina. Je neemt een landingspagina namelijk (meestal) niet op in het (hoofd)menu van je website. Een landingspagina heet een landingspagina omdat de Google-gebruikers die via de zoekmachine op jouw website komen, door het zoeken op jouw pagina landen. Meestal zijn ze oriënterend aan het zoeken. Maar doordat jij zo’n interessante SEO-tekst voor ze hebt, zul je ze al snel aan jouw product, bedrijf of merk kunnen binden. Je geeft ze wat: veel informatie. En daar krijg je iets voor terug: interesse of zelfs contact.

Een SEO-tekst voor een landingspagina schrijven

Ok. Je kruipt in de huid van een  SEO-tekstschrijver. Dat betekent dat je op basis van je zoekwoordenonderzoek een aantal interessante zoekwoorden bepaalt. Die zoekwoorden of zoekwoordcombinaties vormen het onderwerp van de tekst. Je kiest een insteek die interessant is voor je potentiële klanten.

Schrijf alleen relevante dingen op. In zo’n vier tot acht alinea’s kun je best wat waardevolle informatie plaatsen die te maken heeft met het onderwerp van de tekst. Hoe dieper je ingaat op het onderwerp, hoe langer je tekst. Voor landingspagina’s geldt het tegenovergestelde van hetgeen voor ‘normale’ webteksten geldt: ze mogen lang zijn.

Kies een titel die triggert maar tegelijkertijd de lading van de tekst dekt. In de titel verwerk je het belangrijkste zoekwoord. Dat doe je ook in een aantal tussenkopjes. Tussenkopjes zijn trouwens heel belangrijk: ze maken de tekst scanbaar. En als je teksten van een scherm leest, is die scanbaarheid heel belangrijk.

De zoekwoorden verwerk je vaak in de tekst (om de 100 woorden ongeveer). Maar je probeert het gebruik niet te forceren. De lezer moet eigenlijk niet door hebben dat je de zoekwoorden in de tekst hebt verwerkt. Hij moet zich in elk geval niet storen aan het gebruik ervan.

En dan de links. Een goede SEO-tekst op een landingspagina bevat links naar diensten of producten die je aanbiedt. Neem ook links op naar de contactpagina. En schrijf een goede call to action. Het doel is om de lezer over te halen om met je in contact te komen. En uiteindelijk je klant te worden.

Meer weten over SEO-teksten voor landingspagina’s?

Als je wilt weten hoe jij landingspagina’s kunt inzetten om meer klanten te werven, neem dan even contact met ons op. Een van onze SEO-testschrijvers wisselt graag even met je van gedachten. Meer tips nodig? Mail! We helpen je graag.

post

Schrijf jij slechte SEO-teksten?

Schrijf jij slechte SEO-teksten?

SEO-teksten schrijven. Niet iedereen is daar goed in. Via mijn blog geef ik je bakken met tips voor het schrijven van SEO-teksten. Maar wat als je er nu echt niet goed in bent, in het schrijven van SEO-content? En nog belangrijker: hoe wéét je dat? Ik zet de belangrijkste signalen op een rijtje. Herken je een of meerdere van onderstaande punten? Geen paniek! Fouten zijn onze beste leermeester. En dat is echt zo.

  1. Je bent niet zo origineel
   Schrijf nieuwe dingen. Schrijf over onderwerpen waarover nog nooit iemand geschreven heeft. Of gebruik in elk geval een verfrissende insteek. En gebruik woorden en zinnen die nergens op het www te vinden zijn. Als je zo schrijft, schrijf je de beste SEO-teksten. Het is klaar met afgezaagde, herkauwde, weinig inspirerende onderwerpen. (En dubbele content is natuurlijk hélemaal uit den boze!) Om erachter te komen waarover nog niet geschreven is, moet je onderzoek doen.Tuurlijk, je brainstormt wat. Je praat met je klanten: wat vinden ze eigenlijk interessant om van jou te horen? En dan heb je een lijstje onderwerpen. Dat breng je naar Google. Onderzoek online welke insteek nog nooit iemand heeft gebruikt. Die insteek wordt namelijk de jouwe! En daarmee verbeter je de kwaliteit van je content.

 

  1. Je weet niet voor wie je schrijft
   Weten voor wie je schrijft is een gouden regel in tekstschrijfland. Ook SEO-teksten schrijven gaat niet alleen om zoekwoorden en optimalisatie van je teksten voor Google. SEO-teksten zijn teksten die (ook) geoptimaliseerd zijn voor je lezer. En dat laatste lukt je alleen als je weet voor wie je schrijft. Je moet weten met welke problemen je lezer zit en welke vragen hij heeft. Op basis daarvan kies je de insteek van je websitetekst. (Ja, daar heb je ‘m weer, die insteek.) En op basis daarvan bepaal je de juiste zoekwoorden. Wees niet té breed bij het bepalen van je lezersgroep: schrijf voor een kleine groep die écht iets heeft aan jouw product of dienst. En houd je ook bij één product of dienst. Hoe algemener je schrijft, hoe minder mensen je aanspreekt.

 

  1. Je weet eigenlijk niet wat SEO is
   Test jezelf even: leg in één zin – ok, twee zinnen – aan je buurman (die niks van SEO weet) uit wat SEO is en wat een goede SEO-tekst kenmerkt. Lukt dat niet? Terug naar de schoolbanken! Wees even streng voor jezelf en verdiep je in de wereld van de zoekmachineoptimalisatie.Als je echt geen idee hebt van wat SEO inhoudt, dan zul je nooit een goede SEO-tekst schrijven, die bijdraagt aan de vindbaarheid van je website in Google. Zo simpel is het gewoon. Leer daarom wat SEO is. Lees mijn blogs. Mail me. Bel me. En o ja: ook Google is je vriend.

 

  1. Je hebt geen idee welke zoekwoorden je moet gebruiken
   Zoekmachineoptimalisatie = zoekwoorden bepalen. En zoekwoorden toepassen, natuurlijk. Maar als je al struikelt bij het bepalen van de juiste zoekwoorden, ga je de mist in. Dan ben je niet goed in SEO. En dus is een gebrek aan kennis van de juiste zoekwoorden een van de signalen die ik hier noem. Bij zoekwoorden gaat het om zoekvolume. En hoge en lage concurrentie. Maar vooral om de balans daartussen. Je begint met een kader: welke zoekwoorden passen bij je dienst of product? En vanuit daar ga je op zoek nar zoekwoorden die veel bezoekers trekken. Maar die ook niet een al te hoge concurrentie hebben. Je kunt ook overwegen om een aantal zoekwoorden toe te passen met een lage concurrentie en weinig zoekvolume. Elke strategie kent z’n voor- en nadelen.Zoekwoorden analyseren kun je leren. Uit mijn blogs, bijvoorbeeld. En door het heel vaak te doen.

 

 1. Je weet niet wat je met de juiste zoekwoorden aan moet
  Goed. Je hebt de juiste zoekwoorden. En dan? Zoekwoorden zijn eigenlijk het belangrijkste deel van een SEO-tekst. Maar dan moet je ze wel op de juiste plaatsen in de tekst verwerken. Anders optimaliseer je helemaal niks. SEO-tekstschrijvers maken onderscheid tussen primaire en secundaire zoekwoorden. Primaire zoekwoorden hebben een andere behandeling nodig dan secundaire als het om de plaatsing ervan in de SEO-tekst gaat. Om het kort te maken: je plaatst de zoekwoorden op volgorde van relevantie in de tekst. Voorbeeld nodig?

  Een primair zoekwoord zet je één of twee keer in de eerste en de laatste alinea van je tekst, terwijl je een secundair zoekwoord maar twee keer in de hele tekst plaatst.

Hulp nodig bij het schrijven van je websiteteksten?

Met SEO-teksten verbeter je de positie van je website in de zoekresultaten van Google. SEO-webteksten vormen een van de belangrijkste technieken om potentiële klanten naar je website te trekken. En om deze uiteindelijk contact met je laten opnemen. Want goede teksten overtuigen. Een ervaren SEO-tekstschrijver kan zich makkelijk verplaatsen in de lezer van de tekst. En hij weet precies hoe je een zoekwoordenanalyse uitvoert en hoe je de resultaten van zo’n analyse zo goed mogelijk toepast in je websiteteksten.

post

Zo bouw je een goede websitetekst

Zo bouw je een goede websitetekst

De meeste websites hebben nog altijd veel te veel tekst. En een tekst op een computerscherm is nu eenmaal anders dan een tekst in een boek of tijdschrift. En die lees je dus anders. Websiteteksten moeten kort zijn. Om twee redenen:

 1. Lezen vanaf een beeldscherm is vermoeiender voor je ogen dan lezen van papier.
 2. Websitebezoekers nemen niet de tijd om zich door hele lappen tekst heen te worstelen, op zoek naar de informatie die ze willen hebben. By bye, potentiële klant!

Hoe je je websiteteksten kort houdt? Ik geef je wat tips.

Maak de structuur zichtbaar

Maak de opbouw (de structuur) van de websitetekst zichtbaar. De lezer kan de tekst dan makkelijk scannen. En dat is belangrijk, want de meeste lezers scannen websiteteksten. En lezen ze dus niet. Als je je teksten kort houdt, kunnen lezers snel zien of ze in de tekst de informatie vinden die ze willen hebben.

Deel je tekst op

Om structuur zichtbaar te kunnen maken, moet je structuur creëren. Gebruik daarvoor alinea’s. Deel de informatie op in kleine stukjes tekst. Elke alinea gaat over één onderwerp. Begin elke alinea met een zin waarin de belangrijkste informatie staat.

Gebruik tussenkopjes

Zet boven elke alinea in een paar woorden waar de alinea over gaat. Zo’n zinnetje noemen we een tussenkopje. Als je geen tussenkopjes gebruikt, is het verstandig om de eerste zin van elke alinea, waarin de belangrijkste informatie van die alinea staat, dikgedrukt te maken.

Houd het kort

Maak elke alinea maximaal zes regels lang.

Meer weten over het schrijven van een goede websitetekst?

Bel. Mail. Tweet. Facebook. Kortom: stel je vraag. Of schakel ons gewoon in om goede teksten voor je te schrijven. We helpen je graag verder.